Reformar ca nostra

Vols fer reformes a ca teva? Potser la vols millorar instal·lant-hi aire condicionat, calefacció… o prefereixes canviar la distribució del pis tirant parets i creant-ne de noves; has de canviar la instal·lació elèctrica, d’aigua o de gas perquè són molt antigues o potser vols aconseguir reduir la factura de la llum i gas a través d’un projecte d’eficiència energètica.

Tots aquests projectes poden semblar senzills, sense gran complexitat tècnica i que un sol manobre te’ls pot fer directament, estalviant-te així uns doblers. Potser sí que d’entrada et pots estalviar doblers, però segur que no t’estalviaràs mals de cap i problemes que a la llarga poden significar més despeses imprevistes.

IMG_1257

Abans de res, hauries de saber tot el que has de fer perquè la rehabilitació del teu habitatge es faci amb les màximes garanties i sense ensurts. En qualsevol reforma és imprescindible:

  1. Primer, cal sol·licitar a l’Ajuntament la corresponent llicència d’obres municipals.
  2. En funció de les obres, també caldrà demanar permís a la comunitat de propietaris.
  3. Tenint en compte la complexitat dels treballs de rehabilitació que s’hagin de fer, de l’antiguitat de la construcció… poden requerir un mínim projecte tècnic que en determini l’abast.
  4. A més, caldrà seleccionar l’empresa encarregada de la realització d’aquesta reforma. És important que l’empresa estigui capacitada i disposi de treballadors legalment contractats, ben qualificats i formats per a la rehabilitació, així com d’una assegurança de responsabilitat civil.
  5. Però, abans de començar qualsevol obra de reformes és molt important fer una inspecció prèvia per part d’un professional. Cal determinar que no hi hagi patologies ocultes a tenir en compte o obres que inicialment no es creuen oportunes, però que tècnicament s’han de realitzar per seguretat dins l’habitatge.
  6. En una rehabilitació també és important que un professional capacitat i format s’encarregui d’altres fases com poden ser: la direcció de l’obra, la contractació d’assegurances, dur un estricte control econòmic del projecte perquè no surtin imprevistos, gestionar possible subvencions.
  7. Finalment, caldrà fer un control de qualitat de les obres realitzades que garanteixin que el projecte s’ha realitzat seguint tota la legislació vigent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s